GOOGLE TRANSLATE ARTIK DAHA İYİ TÜRKÇE ÇEVİRİYOR!

Google tarafından yeni bir güncelleme ile tekrar gündeme gelen Google Translate dikkatleri üzerine çekti. Yapılan yeni güncelleme ile birlikte Google Translate'te aranan kelimeler ve cümleler daha net çevriliyor. Google Translate'in geliştirdiği bu yeni sürümü ile bir çok farklı dilde çeviriler için daha elverişli hale geldi.

Google Translate'e geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme, artık Türkçeyi de kapsıyor. Google Translate'in geliştirilen son hali ile çevirilerin artık daha başarılı olduğu düşünülüyor. Özellikle sosyal medyadan gelen pozitif yorumlar Google Translate'in önceki haline göre daha iyi durumda olduğunun sinyalini veriyor.
Google, Translate uygulamasına büyük bir güncelleme yapmış durumda. Firma artık yedi dilin tercümeleri için sinirsel makine tercümesi olarak adlandırılan yeni teknolojiyi kullanmakta ve bu teknoloji, bilgisayarlar tarafından yapılan çevirileri, insan çevirilerine benzetmeye çalışmakta ve sonuçları çok daha doğru ve anlaşılır olmakta.
Firma, daha önce Eylül ayında Çin'den İngilizceye çeviriler için bu teknolojiyi kullanmaya başlamıştı ve artık İngilizce ile Fransızca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Korece ve Türkçe arası çeviriler için kullanmakta. Çince ile beraber bu diller, firmanın söylediğine göre Google Translate'te yapılan çevirilerin üçte birinden fazlasını oluşturmakta.
İlk bakışta Translate uygulaması normalden farklı gözükmeyecektir. Ancak kullanıcıların değişimi fark edecekleri nokta, çevirilerin kalitesinde olmakta. Bunun sebebi de makine öğrenimi teknolojisi sayesinde uygulamanın cümleleri ve kalıpları kelime kelime çevirmek yerine bütün cümleyi tek seferde çevirmesi olacak. Bunun sonucunda da çok daha doğru ve insanların konuşmalarına daha fazla benzer cümleler ortaya çıkmakta.
Google'ın Translate lideri Barak Turovsky'nin söylediğine göre bu güncelleme ile beraber Google Translate, son yılda görülenden daha büyük bir sıçrama ile gelişti. Ayrıca bu teknolojinin bütün diller için kullanılacağı da belirtilmekteydi.
Ayrıca Translate, Google'ın yapay zekayı kullanarak tercümeleri daha iyi yapmaya çalıştığı tek yer değil. Ayrıca firma, "Thing Translator" adlı yeni ve deneysel bir uygulamayı da tanıtmış durumda ve bu uygulama, akıllı telefon kamerasını tuttuğunuz cisimleri tanıyarak bunları diğer dillere çeviriyor.
Google'ın yeni AI Deneyleri'nin bir parçası olan uygulama, Google'ın Tercüme API'sinin yanı sıra Google'ın bilgisayar görüşü yazılımını da kullanmakta.
Ayrıca Google tarafından Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte de firmanın makine öğrenimi işine büyük katkı sağlayacak iki isim ile de anlaştığı duyuruldu. Bu isimler, daha önce Stanford'taki Yapay Zeka Laboratuvarını yöneten Fei-Fei Li ve Snapchat-üreticisi Snap Inc. araştırma lideri Jia Li olarak belirlenmiş durumda.

Yorumlar

Yorum Gönder